Skip to content

Presentatie op het Bossche Mammacongres

Op 14 en 15 juni vond het 19e Bossche Borstkanker Congres plaats in Sint-Michielsgestel. Een divers en afwisselend programma, met belangrijke thema’s als beeldvorming, chemotherapie vóór de operatie, chirurgische technieken en bestraling.

Onze arts-onderzoeker Sophie Wooldrik mocht op deze prachtige dag een presentatie geven over intra-operatieve snijvlak beoordeling tijdens de borstsparende behandeling van het mammacarcinoom. In 2019 is de Franciscus Borstkliniek als eerste in Nederland gestart met het gebruik van de KubTec. Dit is een compact röntgenapparaat dat op de operatiekamer wordt gebruikt om binnen enkele minuten te kunnen beoordelen of een borstsparende operatie bij borstkanker succesvol is uitgevoerd. Ook kan direct worden besloten om bijvoorbeeld nog extra weefsel weg te halen als er twijfel is of er nog tumorweefsel in de borst is achtergebleven.

Sophie heeft samen met arts-onderzoeker Elles van de Voort onderzocht wat het effect van het gebruik van dit apparaat is geweest op operatietijd en uitkomsten. We kijken terug op een leerzaam en inspirerend congres!