Skip to content

Update THERMAC: 3 succesvolle procedures op 1 dag!

echo geleid wordt de naald in de tumor geplaatst

Gisteren hebben in de Franciscus Borstkliniek weer 3 patiënten met succes een thermo-ablatieprocedure ondergaan als behandeling van borstkanker. In de THERMAC studie wordt met een naald het tumorweefsel gedood door verhitting of bevriezing. Sinds de start in het voorjaar van 2021 zijn nu 15 patiënten behandeld door een onderzoeksteam van de afdelingen chirurgie en radiologie en in samenwerking met het Erasmus MC.

Om uiteindelijk de standaard operatie achterwege te kunnen laten moet door middel van onderzoek nog meer bekend worden over deze techniek. Over 2 jaar hopen we 60 patiënten te hebben behandeld en willen we de resultaten kunnen publiceren, zodat deze nieuwe behandeling uiteindelijk beschikbaar wordt voor steeds meer vrouwen met borstkanker. Meer lezen over dit project? klik hier