Skip to content

Stichting BORstkankermaand: de week van Gerson Struik

Deze maand geeft iedere week één van ons een inkijkje in het werk voor Stichting BOR. Gerson Struik bijt het spits af. Hij richtte in 2016 samen met Taco Klem de stichting op. In die tijd was hij fulltime werkzaam als arts-onderzoeker en stond hij aan het begin van een promotietraject. Inmiddels is hij gepromoveerd en in opleiding tot chirurg. Eén dag per week besteedt hij aan werkzaamheden voor Stichting BOR. Hoe ziet zijn werkweek eruit?:

“Toen ik in 2016 begon met borstkanker onderzoek, wilde ik graag iets opbouwen voor de lange termijn. Met onze stichting kunnen we zelf bepalen welke richting we op gaan met het onderzoek en snel schakelen als dat nodig is. Heel doelgericht gaan we op zoek naar financiering en de subsidies en donaties worden direct ingezet voor onze onderzoeksprojecten. Sinds 2019 werk ik vier dagen in de week als chirurg in opleiding. De laatste jaren van deze opleiding ga ik me vooral richten op de behandeling van patiënten met kanker. Zo doe ik praktische ervaring op die me ook nieuwe ideeën geeft over hoe de zorg voor patiënten met borstkanker in de toekomst zou moeten zijn. Op de woensdagen zet ik me in voor Stichting BOR.

De week van Gerson

Deze week heb ik gewerkt aan een subsidieaanvraag voor een mooi project van onze nieuwe arts-onderzoeker Sophie, waarin we patiënten leefstijlcoaching aanbieden, om na alle borstkanker behandelingen een betere kwaliteit van leven te hebben. Ook heb ik Elles geholpen met het afronden van haar laatste publicaties. Zij heeft nieuwe technieken onderzocht, waarbij we zowel goedaardige als kwaadaardige (<2cm) borsttumoren met een naald behandelen, en zal begin volgend jaar onze 2e promovendus zijn. Ook had ik contact met één van onze subsidieverstrekkers. We vinden het erg belangrijk om te laten zien waar het geld aan besteed wordt. Met onze website stichtingbor.nl probeer ik subsidieverstrekkers, donateurs en patiënten up-to-date te houden over onze activiteiten.

Als ik terug kijk op 6 jaar Stichting BOR dan ben ik toch wel een beetje trots op wat we allemaal bereikt hebben: 7 innovatieve projecten die tot nu toe hebben geleid tot 13 wetenschappelijke publicaties, samenwerking met verschillende ziekenhuizen binnen en buiten Nederland en dit jaar de aanstelling van al weer de 3e promovendus. Structureel onderzoek doen kan alleen met de hulp van donateurs en subsidieverstrekkers en uiteraard de bereidheid van ál die patiënten om mee te werken aan onze projecten. Ook de komende jaren zal ik me inzetten voor ons doel: de behandeling van patiënten met borstkanker verbeteren!”