Skip to content

Stichting BORstkankermaand: de week van Sophie Wooldrik

Deze maand geeft iedere week één van ons een inkijkje in het werk voor Stichting BOR. Vandaag staat Sophie Wooldrik centraal. Zij is inmiddels de derde arts-onderzoeker die is gestart met haar promotietraject bij Stichting BOR. In December 2021 is ze begonnen als opvolgster van Elles en sindsdien druk bezig met het voortzetten van de reeds lopende projecten en het opstarten van nieuwe studies.

“Als fanatiek sporter weet ik hoe groot de impact van leefstijl op fysiek en mentaal welzijn is. Maar ook binnen de preventie en behandeling van ziektes is een gezonde leefstijl ontzettend belangrijk. Toch wordt het vaak vergeten in de spreekkamer. In de afgelopen jaren heb ik een passie ontwikkeld voor dit onderwerp. Daarom heb ik me tijdens mijn opleiding ingezet voor de implementatie van onderwijs over voeding en leefstijl in de Geneeskunde opleiding. Toen ik via Taco Klem de mogelijkheid kreeg om een onderzoek te starten voor vrouwen met borstkanker waarbij leefstijlcoaching centraal staat, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Nu ben ik bijna één jaar met heel veel plezier fulltime aan het werk bij Stichting BOR.

De week van Sophie

Deze week heb ik een presentatie over de BREHAB studie mogen geven op het “Borstkanker Behandeling Beter” congres in Rotterdam. De BREHAB studie is ons nieuwste project, waarbij wij vrouwen met borstkanker een persoonlijk traject met een leefstijlcoach aan te bieden, met als hoofddoel de kwaliteit van leven te verbeteren.

Daarnaast heb ik met Gerson gewerkt aan een nieuwe subsidieaanvraag voor dit project, en heb ik de laatste opmerkingen van de METC (Medisch Ethische Toetsings Commissie) verwerkt. Ook heb ik nog een paar laatste verbeteringen aan het protocol van de STOBB studie aangebracht, een landelijke studie over de behandeling van goedaardige borsttumoren. Deze studie zal dit jaar van start gaan. Verder heb ik samen met Elles gewerkt aan het wetenschappelijke artikel over de Kubtec studie, dat wij op korte termijn zullen indienen voor publicatie.

Tot slot ben ik begonnen met trainen voor de Ironman van Zwitserland volgend jaar! Op 9 juli 2023 zal ik 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km hardlopen, met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting BOR. Dit is nodig om ook de komende jaren onze projecten te kunnen voortzetten, die allemaal als doel hebben de behandeling van borstkanker zo patiëntvriendelijk mogelijk te maken.”