Skip to content

Update THERMAC studie: Borstkanker ablaties met bezoek uit Zweden!

De THERMAC studie is nog steeds in volle gang! Afgelopen maandag hebben wij weer twee patiënten behandeld met thermoablatie: één microwave ablatie (verbranden) en één cryoablatie (bevriezen).

Zoals ook genoemd in het laatste bericht: onze collega’s uit Zweden zijn erg enthousiast over onze studie en delen onze visie en missie wat betreft de behandeling van borstkanker: minder belastend en méér patiëntvriendelijk, met behoud van effectiviteit en cosmetiek.

Tijdens de vorige procedure heeft een borstkanker radioloog uit Zweden al meegekeken op afstand, maar deze keer is prof. dr. Wärnberg, borstkankerchirurg werkzaam in Göteborg, in het vliegtuig gestapt.

Hij heeft de procedures van dichtbij mee kunnen kijken, en wij hebben mooie plannen gesmeed voor onze samenwerking in de vervolgstudie.

Wij kijken er naar uit!