dec 20

Nieuwe magnetische navigatie borsttumoren met succes uitgevoerd in Franciscus Borstkliniek

Het afgelopen jaar is in het Franciscus Gasthuis en Vlietland een nieuwe techniek toegepast om borsttumoren nauwkeuriger te kunnen vinden tijdens de operatie.

De techniek die ontwikkeld werd door het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, genaamd MaMaLoc, maakt gebruik van een 3.5mm marker die met behulp van magnetisme wordt gedetecteerd. In het onderzoek werd de standaard draadgeleide operatie vergeleken met de nieuwe techniek. 70 patiënten deden mee aan de studie. In alle gevallen hielp de marker de chirurg om de tumor succesvol te verwijderen. De volledige resultaten worden binnenkort gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

1 Reactie

1. Stichting BOR
    24 juli 2019 om 13:15 · Beantwoorden

Beste mw Pieters,

Dank voor uw bericht. Zou u mij iets meer informatie kunnen geven over waar en wanneer u bent geopereerd en over welke detectiemarker heeft u het precies?
    U kunt mailen naar info@stichtingbor.nl.

Met vriendelijke groet,

Gerson Struik