Skip to content

Gestart met de THERMAC studie

Vanaf eind februari zijn we gestart met de studie naar thermoablatie als behandeling voor vroeg-stadium borstkanker. Deze studie wordt uitgevoerd in het Franciscus en het Erasmus MC. Patiënten met een kleine tumor (< 2cm) zonder uitzaaiingen komen in aanmerking voor deze studie. Thermoablatie wordt al jaren gebruikt voor de behandeling van levertumoren, nierceltumoren, schildkliertumoren en goedaardige borsttumoren. In het buitenland worden ook patiënten met borstkanker behandeld met deze techniek. Wij willen met deze studie in Nederland aantonen dat deze techniek veilig en effectief is zodat deze patiënten in de toekomst niet meer geopereerd hoeven te worden. Daardoor zal een opname en algehele narcose voor deze patiënten niet meer nodig zijn. Kijk voor meer informatie over deze studie ook eens bij onze media berichten hieronder en bij onze projecten.